Wednesday, 21 December 2011

PerMUlaaN BaRu...

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG..

Assalamualaikum semua..
Alhamdulillah hari ini masih diberi kesempatan untuk bernafas di bumi-MU Ya Allah..
Dah lama x update blog. Alhamdulillah bulan Disember ini ada peningkatan sedikit dari sudut perkembangan projek..pokok2 membesar dengan baik dan sekarang tengah run HPLC untuk quantify amount of azadirachtin  in neem oil and melia..walaupun x banyak at least ada perkembangan..

Bulan Disember ni juga banyak keje2 pembaik pulih dilakukan..Saya telah memproses semua cages di glasshouse. Bersihkan pasu2 yang x guna dan jemurkan cage yg penyebab utama whiteflies di luar serta alihkan cages dan pasu2 ke kawasan yang lebih banyak terdedah kepada cahaya matahari..sakit2 badan juga la pas habis kemas sebab angkat benda berat2..thanks to 2 person that help me cleaning the glasshouse, k.faezah and Fairus..Hanya Allah yang mampu membalasnya..Alhamdulillah setakat ni smuanya masih dalam kawalan..hope that everything will be ok..Selain tu, saya juga belajar how to sterilize the soil before use it..Bulan Disember ni banyak belajar benda baru..suka2..hu3..

InsyaAllah hujung minggu ni, my family akan pulang ke Kedah utk menghadiri kenduri kawen my parents daughter's friend. Dah lama x balik kot..hu3 rindu jugak kt childhood hometown..kat situlah kami adik beradik membesar..banyak kenangan manis n pahit dh kami sekeluarga lalui..ingat lagi masa mula2 nak pindah..sedihnya nk tinggalkan umah kat Jitra tu..tapi siapa tahu..kita hanya merancang tetapi Allah yang menentukan..Now my whole family lives in Bangi..jika tidak disebabkan banjir yang melanda 2x di kawasan rumah kami..mungkin kami masih tinggal di sana..apa2 pun saya bersyukur sebab pindah ke Bangi..at least I can go back everyweek..boleh hilangkan tension gak..Alhamdulillah..

Ha3..banyak plak berleter..yela dah lama x update..sebenarnya banyak lagi cerita yang nak ditulis tapi xpela setakat ni dulu..ada masa nnt saya update lagi..Please pray for my success in my project n my life..

Quotes for today:

Nabi SAW bersabda yang bermaksud "Allah SWT mencipta 100 Rahmat, satu rahmat dibahagikan kepada seluruh isi dunia ini, sedangkan 99 bahagian lagi dibahagikan di akhirat (iaitu di dalam syurga)." - Riwayat Muslim (Petikan dari Majalah Solusi isu terbaru (39) bertajuk Syurga Itu Benar - kolum isu ms 22 (Ustaz Pahrol Md Juoi))

No comments:

Post a Comment