Thursday, 8 March 2012

Hujan vs C70..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...

Alhamdulillah..masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi-MU Ya Rabb..Hujan membasahi bumi sejak semalam lagi..banyak kawasan sekitar KL banjir..hurm renung2kanlah hikmah disebalik kejadian ini..

Hu3 mesti pelik kan tengok tajuk post harini : "Hujan vs C70"..apakah???
Sebenarnya C70 adalah motor saya..walaupun usianya sudah tua tapi x pernah meragam atau susah nak start walaupun dah lama tinggal..tapi sesuai dengan usianya yang dah tua..ia akan kalah jika hari hujan..hu3, harini awal pagi2 dah bangun sebab nak gi kelas prof..tapi disebabkan hujan saya terpaksa membatalkan hasrat nak gi kelas tu..so tukar plan gi glasshouse untuk siram pokok & collect whiteflies je..masa nak gi glasshouse hujan still rintik2..so redah jela..masa nak keluar kolej nak melintas jalan tiba2 plak C70 ni semput..Alhamdulillah nasib xde kereta masa tu..huh! bahaya betul..on the way nak ke sana Alhamdulillah xdela C70 ni semput..so sampai je glasshouse terus je collect whiteflies & siram pokok..masa tengah siram pokok, cuaca kat luar bertukar gelap then hujan mula turun lebat balik..hurm ingatkan nak terus balik jela tapi baru sekerat jalan C70 dah semput balik..disebabkan pengalaman dulu, so saya pun U-turn balik ke insectary..so dok la kat situ sampai hujan surut ckit..



Hasrat di hati nak siapkan treatment bioassay seterusnya..tapi disebabkan hujan & keadaan C70 yang x berapa nak sihat ni..better la terus balik bilik je..Bila hujan dah surut sikit, saya terus balik ke kolej..sepanjang perjalanan ke kolej terasa sangat lama..ha3..xleh nak merempit macam selalu..bila pulas minyak banyak sikit terus semput C70 ni..On the way balik tu memang berzikir je..mudah2an selamat sampai..ada gak beberapa kali C70 ni semput..bila nak naik bukit je..dia semput balik..hurm cmne la nak gi Agribio..bukan takat semput takut stop terus je..hu3..dah la nun jauh di sana..nak kena naik bukit tinggi plak tu..hurm lupakan je la..sok ada amali kelas prof..silap2 sok kena naik bas la nampaknya..hu3

Apa2 pun, C70 u are the best even though u cannot stand the cold weather..saya tetap bersyukur..walaupun ianya motor lama at least I have my own transport..no need to wait for the bus to go where u want to go..

Hurm tu jela nak tulis pun..my project still running..Pleaz pray for my success..sem ni dah kena present result..hope that everything is going ok..Gambate wani!!!

No comments:

Post a Comment