Tuesday, 1 January 2013

Happy New YeaR 2013 @<>@

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Assalamualaikum  & salam sejahtera..Alhamdulillah harini dah masuk 1 Januari 2013..Tahun Baru Masihi bagi tahun 2013...Alhamdulillah setinggi2 kesyukuran kepada Ilahi kerana masih meminjamkan nyawa ini sehingga ke saat ini..


So, nak tanya kat sahabat2..camne korang sambut tahun baru 2013..adakah dengan benda yang lagha atau sebaliknya? Kadang2 saya pelik jugak kenapa perlu nak sambut malam tahun baru dengan konsert2 yang lagha dengan percampuran antara lelaki dan perempuan, terlompat2, dengan lagu yang melalaikan..hurm entahlah..pe pendapat anda?

Setahu saya, semalam banyak alternatif lain yang telah diadakan seperti Konsert Mahabbah yang dianjurkan oleh IKIM di Masjid As-Syakirin, KLCC dan di Dataran Shah Alam..Saya mengharapkan ramai pemuda pemudi banyak ke dua tempat di atas daripada ke dataran merdeka dengan sambutan yang sangat melalaikan disamping banyak aktiviti lagha dan maksiat..mudah2an..

Okla, main point harini nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2013 @ Hepi New Year 2013...mudah2an tahun ini dapat dimanfaatkan sebaik2nya..Tingkatkan amal ibadah danbekalan ke negeri akhirat kerana kita tak tahu adakah kita masih berpeluang melihat mentari esok hari..Renung-renungkanlah...Wallahualam..
No comments:

Post a Comment