Thursday, 10 January 2013

DoN't FoRgET ALLAH...


Dengan Nama Allah Yang MAha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Assalamualaikum sahabat-sahabat dan adik-adik..Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana masih meminjamkan nyawa dan seluruh isi bumi kepada kita yang bergelar HAMBA..Setinggi-tinggi kesyukuran juga kepada Allah kerana masih mengurniakan nikmat iman, Islam dan kesihatan kepada kita..Apa khabar sahabat-sahabat semua?..

Alhamdulillah tup..tup..dah 10 hari dah masa berlalu untuk bulan pertama di tahun baru ini..Hurm tak lama lagi umur diri akan semakin meningkat dan ini bermakna diri ini makin dekat dengan kematian.. Allahuakbar.. betapa banyak amalan yang sudah dikumpul untuk bekalan ke negeri akhirat..masih sedikit dan perlu ditambah lagi.. kena selalu muhasabah diri..kadang2 langkah ini terpesong terkeluar dari landasan kemudian kembali ke landasannya semula dan begitulah seterusnya..Iman ini sentiasa ada naik dan turunnya..semoga diri ini istiqamah dalam melakukan perkara kebaikan..


Alhamdulillah, syukur sangat sebab sekarang dah settle 2 phase untuk master, walaupun untuk tapisan pertama..Firstly, dah hantar thesis kat prof, dan harap2 prof akan betulkan secepat mungkin so boleh submit kat GSO before 13 Februari 2013..tak lama dah..risau jugak..tapi semoga Allah mempermudahkan..aamin.. Secondly, dah submit patent form..Walaupun mengambil 2-3 hari untuk nak settlekan borang tu, Alhamdulillah harini dah submit.. dan lepas ni nak kena prepare slide presentation..Cuma tinggal last target untuk submit paper..ape-ape pun kena tunggu patent lepas dulu..moga masa selama 1 sem ni sempat nak settlekan semua termasuk...VIVA..huk3.. doakan saya ye..Insya-Allah moga dipermudahkan untuk graduate tahun ni..

Hurm..tajuk post harini..Don't Forget Allah..Ye..kadang2 kita sering melupakn Allah terutama di saat senang dan kaya..sikit sekali orang yang bersyukur dengan nikmat yang dikurniakan-NYA..termasuk la diri ini..bila dah susah baru nak cari Allah dan masa tula nak menangis..hurm..moga diri ini tidak alpa dan lalai dengan kehidupan dunia yang sementara ini..Jom sama2 muhasabah diri dan sentiasa menjadi HAMBA yang sentiasa bersyukur dengan segala nikmat yang dikurniakan-NYA tidak kira dalam bentuk wang ataupun dalam bentuk yang kita sendiri tak nampak seperti nikmat kesihatan, ketenangan jiwa, rezeki, keselamatan dan banyak lagi..tak terkira kalau nak kira pun kan..


Okla, semoga sahabat2 semua sentiasa di dalam lindungan-NYA..dan saya doakan semoga Allah mempermudahkan segala urusan sahabat2 dan diri ini juga..Jika  terdapat seberang kekurangan harap dimaafkan dan tegurla diri ini kerana sesungguhnya diri ini tidak sempurna..Wallahualam..




No comments:

Post a Comment