Saturday, 29 July 2017

Why Is Shaklee??

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Alhamdulillah hari ini diberi sedikit kesempatan masa untuk menjenguk ke blog yang saban hari dah berhabuk ditelan masa..hehe

Untuk update pengembaraan ke Korea 2017 tu saya terpaksa tangguh sebentar disebabkan kekangan masa..rindu sebenarnya nak update blog ni..tapi apakan daya..amanah dan tugas hakiki harus dipenuhi..hehe..

Ok hari ini saya nak update sedikit berkenaan satu produk kesihatan yang sudah tidak asing lagi di kalangan sesetengah orang..

Ok tajuk kita hari ini..WHY IS SHAKLEE?? 

Hurm..agak catchy kan tajuknya..Saya nak kongsi cerita sedikit macam mana saya boleh terjebak dengan Shaklee ni..sampai la sekarang jadi Independent Shaklee Distributor bagi nak membantu sahabat-sahabat di luar sana yang nak sama-sama jaga kesihatan..

Ceritanya bermula seperti ini...

Mula-mula saya tahu berkenaan produk Shaklee ni daripada FB schoolmate saya yang setiap hari kongsi berkenaan kebaikan produk Shaklee ni..Bertambahnya keyakinan ni nak cuba produk ini sebab dia seorang doktor perubatan..lama-lama saya tertarik dan cuba google berkenaan produk ni..

Memandangkan usia dah meningkat ke 3 series so kena la mula jaga kesihatan. Tambahan pula skop kerja saya yang mencabar dan memerlukan saya turun ke ladang untuk menjalankan tugas.. Kebelakangan ni saya cepat letih dan sampai je waktu tengah hari saya dah tak boleh fokus kerja dan terpaksa tidur sekejap untuk recharge..tapi kadang-kadang bila sampai masa yang sibuk sangat.. makan tak sempat apatah lagi nak tidur..balik rumah saya dah flat 100%..so saya fikir tak boleh jadi ni..nak kena cari supplemen untuk top up nutrien yang tak cukup..

Jadi lepas survey kat Mr. Google tengok apa yang paling terbaik untuk masalah saya ni bertemulah saya dengan SHAKLEE. Produk pertama yang saya cuba adalah VIVIX..hurm bagi yang tak tahu apa VIVIX ni boleh rujuk kat gambar bawah ni..Kandungan di dalam VIVIX ni InshaAllah dapat membantu membaiki sel-sel kita yang dah rosak. Antaranya Muscadine grape, purple carrot, Edlerberry (Sambucus nigra) dan Polygonum cuspidatum yang mana kesemua bahan-bahan ini mengandungi resveratrol dan polyphenols yang tinggi dan dapat melambatkan proses penuaan sel. VIVIX ni tinggi antioksidan. Maka InshaAllah secara tidak langsung mengurangkan risiko kanser. Bila sel sihat, tisu akan sihat seterusnya organ dan sistem dapat berfungsi dengan baik.


Alhamdulillah setakat ini saya dah amik VIVIX ni secara konsisten sebanyak 4 botol dan Alhamdulillah nampak perubahan yang sangat ketara pada tubuh saya..

Jika dulunya saya seorang yang cepat penat dan tengah hari kena tidur, sekarang tidak lagi. Kadang-kadang tengah hari lepas lunch n solat saya terus sambung kerja sampai ke petang. Balik rumah malam tu boleh lagi buat kerja. Paling best, biasa pagi-pagi lepas subuh masa weekend kita akan tidur balik sebab badan letih kan.. tapi saya memang tak boleh tidur, jadi produktif sangat..Alhamdulillah.. bukan saya buat cerita ya tapi this is what happened to me..

So sahabat-sahabat yang nak tahu lebih lanjut berkenaan produk Shaklee boleh wassap atau sms kepada saya. InshaAllah kita sama-sama kongsi kebaikan dan jaga kesihatan kurniaan Allah ni..jika bukan kita siapa lagi kan..Kalau nak bagi mak dan ayah pun boleh..Mak saya dah amik hampir 2 botol dan Alhamdlillah katanya badan dah kurang letih dan semakin bertenaga. Memandangan mak saya ni sangat aktif join kelas-kelas dan majlis ilmu saya bagi mak saya makan jugak.

So you are most welcome to ask any question and sharing your problems with me..

InshaAllah saya cuba membantu mengikut kemampuan saya..InshaAllah bulan Ogos ada promosi hebat..jadi jangan lepaskan peluang untuk mencuba..Saya sudah..anda bila lagi!!

Berikut merupakan senarai produk Shaklee untuk makluman dan rujukan anda:
(Source from: http://www.shaklee.com.my/products/healthy-nutrition/ )

Setakat ini saya dah cuba hampir kesemua produk Shaklee..testimoni memang dari diri sendiri..InshaAllah untuk penerangan supplemen lain saya akan update dari masa ke semasa..Jika ada sebarang pertanyaan boleh hubungi saya seperti berikut:

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi/Kajang, Selangor
ID:1246918
NAMA: Wani KM
SMS/ Whatsapp : 012-4950287
COD: Bandar Baru Bangi, Kajang, Putrajaya, Serdang

Live a Healthy Life...